Mario Križanac

Mario Križanac

Petak, 23 Prosinac 2022 21:59

Božićna čestitka gradonačelnika

Zeljko Glavic 03Poštovane Požežanke i Požežani,
poštovani stanovnici Požege i Požeštine!

Božić nas upućuje na skromnost, zajedništvo i dobrotu, unosi vjeru i optimizam, stoga neka nam ovi blagdani budu poticaj za zajedništvo i međusobno poštivanje vrijednosti koje svakodnevno živimo u našem gradu. Želim da u tom božićnom duhu, s puno zajedništva i tolerancije, nastavimo razvijati naš grad kao mjesto u kojem je ugodno živjeti.
U blagdanskim danima neka nam srca budu ispunjena toplinom i ljubavlju. Želim vam puno sreće, zdravlja, mira i uspjeha u ostvarenju vaših ciljeva, da božićne i novogodišnje blagdane provedete sa svojim najbližima, u krugu obitelji i prijatelja, u ozračju ljubavi i blagostanja. Sretan Vam Božić i nova 2023. godina.

Vaš gradonačelnik
dr.sc. Željko Glavić

Objavljen je natječaj za odabir korisnika Poduzetničkog inkubatora Požega ili najam prostora po komercijalnim uvjetima. Pravo na korištenje usluga u PIP-u imaju sve pravne i fizičke osobe – poduzetnici uključujući i znanstvene institucije sukladno Pravilniku o radu poduzetničkog inkubatora, definiranju načina pružanja inkubacijskih usluga te utvrđivanju kriterija za odabir korisnika Poduzetničkog inkubatora Požega koje žele obavljati ili obavljaju djelatnost unutar PIP-a te razvijaju ili žele razvijati projekt.

NAtječaj je najam dviju proizvodnih hala:

proizvodna hala veličine 143,5 m² (s dodanim uredom veličine 6,7 m² te sanitarnim čvorom i garderobom veličine 3,7 m²) – Hala 1 i
proizvodna hala veličine 143,5 m² (s dodanim uredom veličine 6,7 m² te sanitarnim čvorom i garderobom veličine 3,7 m²) – Hala 2.

Zahtjeve za korištenjem usluga PIP-a mogu podnijeti:

- Poduzetnici početnici
- Razvojni timovi koji razvijaju novi poslovni poduhvat
- Poduzetnici bez subvencija.
- Poduzetničke potporne institucije

Opširnije na stranicama Lokalne razvojne agencije Požega...

Grad Požega raspisao je javne pozive za financiranje javnih potreba udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ratnih stradalnika te područja predškolskog odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi i ostalih udruga građana na području Grada Požege u 2023. godini koji se odnosi na pripadajuće programe, odnosno projekte:

 • udruge građana proizašlih iz Domovinskog rata i ratnih stradalnika
  - programi/projekti udruga proizašlih iz domovinskog rata i ratnih stradalnika
 • udruge građana iz područja predškolskog odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi te ostalih udruga građana
  1. PROGRAMI/PROJEKTI PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
      - programi djelovanja mladih i za mlade grada Požege
  2. PROGRAMI/PROJEKTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE SKRBI
      - programi humanitarnih udruga
      - programi udruga osoba s invaliditetom
      - projekti iz područja zdravstva i socijalne skrbi od interesa za Grad Požegu
  3. PROGRAMI/PROJEKTI OSTALIH UDRUGA GRAĐANA
      - programi koji pridonose ljudskim i manjinskim pravima
      - programi za zaštitu životinja
      - program ostalih udruga i društava građana

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv imaju sve udruge građana iz područja koje su registrirane i koje djeluju na području grada Požege. Rok za podnošenje prijava je trideset (30) dana od dana objave Javnoga poziva na službenoj internetskoj stranici Grada Požege.

Obrasci za prijavu mogu se dobiti u pisarnici Grada Požege ili preuzeti na službenoj internetskoj stranici Grada Požege: www.pozega.hr. Popunjeni obrasci s prilozima dostavljaju se u zatvorenoj omotnici poštom ili se predaju neposredno u pisarnicu Grada Požege, na adresu: Grad Požega, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: Javni poziv za financiranje javnih potreba iz prijavljenog područja.

Programe i projekte najduže u roku od trideset (30) dana od isteka zadnjega dana za podnošenje prijava ocjenjuje povjerenstvo Grada Požege koje imenuje Gradonačelnik Grada Požege. Odluka se objavljuje na službenoj internetskoj stranici Grada Požege u roku od petnaest (15) dana od dana njezina donošenja.

Dodatne informacije u svezi provođenja ovoga Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Požege, u sobi broj 14 ili na telefon: 034/311-332.

Opširnije...

Na posljednjoj 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege ove godine naći će se 16 točaka dnevnog reda. Tako će gradski vijećnici u petak 16. prosinca raspravljati između ostalog o prijedlogu Proračuna Grada Požege za 2023. godinu, programima javnih potreba na području  grada Požege kao i programima rada Upravnih tijela za 2023. godinui

Dnevni red..

Škola klizanja u organizaciji Požeškog sportskog saveza, pod pokroviteljstvom Grada Požege, održat će se od 5. prosinca 2022. godine do 6. siječnja 2023. godine. Obuka će se provoditi puna četiri tjedna - svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka u dva termina, prijepodne od 10:00 do 10:45 te poslijepodne od 14:30 do 15:15 sati. Upisati se možete na gradskom klizalištu u dvorištu Osnovne škole Antuna Kanižlića. Obuka najmlađih sugrađana odvijat će se pod stručnim vodstvom profesorice kineziologije Ilijane Lončar te je besplatna za sve polaznike.

Foto: RVA

Grad Požega objavio je javni natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima s područja Grada Požege za školsku godinu 2022./2023. u iznosu od 527,42 kune, odnosno 70,00 eura mjesečno kroz devet mjesečnih rata. Tako će se trenutni broj stipendiranih darovitih učenika Grada Požege, povećati za sedmero novih stipendista na ukupno 12 darovitih učenika srednjih škola. U gradskom se proračunu za stipendiranje studenata i darovitih učenika u idućoj godini planira 159.270,00 eura (1.200.019,82 kuna).

Prijava na javni natječaj s potrebnom dokumentacijom dostavlja se u roku petnaest (15) dana od dana objave javnog natječaja u javnom glasilu, na adresu: „Grad Požega - Povjerenstvo za dodjelu stipendija“, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega. Javni natječaj objavljen je u Kronici požeško-slavonskoj, na internetskoj stranici Grada Požege i na oglasnoj ploči Grada Požege.

Detalje natječaja, kao i obrasce za prijavu možete preuzeti ovdje.

Obavještavamo naše umirovljenike da isplata božićnice i jednokratne pomoći za ublažavanje krize započinje danas, 1. prosinca 2022. godine, za umirovljenike koji su predali svoje zahtjeve u roku od 7. do 25. studenog 2022. godine.

 Umirovljenicima, koji su to zatražili, božićnica će biti uplaćena na tekući račun, a ostali umirovljenici mogu dar preuzeti osobno, dolaskom u Grad Požegu, Trg Sv. Trojstva 1, na blagajni Upravnog odjela za financije i proračun Grada Požege radnim danom u vremenu od 8:00 do 14:00 sati.

Stranica 1 od 60