Alati za pristupačnost

Obilježen Dan narcisa u Požegi

Obilježen Dan narcisa u Požegi

Zavod za javno zdravstvo, Liga protiv raka Požega i Klub žena operiranih na dojci Požega danas su prigodnom javnozdravstvenom akcijom obilježili „Dan narcisa“, dan posvećen borbi protiv raka dojke.

Na štandu u Pješačkoj zoni članice Lige i Kluba žena operiranih na dojci dijelile su edukativne brošure te prodavale cvjetove narcisa. Sva prikupljena sredstva, kao i prijašnjh godina, usmjeravaju se za pomoć pri ranom otkrivanju raka dojke, te za pomoć ženama oboljelima od raka dojke.

Voditeljica Službe za javno zdravstvo i predsjednica Lige protiv raka Požega dr. Jasmina Kovačević istaknula je kako se Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke provodi od 2006. godine te je dao vrlo optimistične rezultate, naglašavajući kako Dan narcisa ima veliku i važnu ulogu u podizanju svijesti o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke.

- Program smo dodatno unaprijedili dolaskom mobilnog mamografa na područje Pakraca i Lipika koji će doći tjedan nakon Uskrsa te i ovim putem pozivamo žene s tog područja da se odazovu. Ovih dana ujedno otvaramo novi, osmi ciklus pozivanja, a kada je riječ o pokazateljima u našoj županiji možemo reći da smo s novootkrivenim slučajevima raka i dalje u nacionalnom prosjeku. Smrtnost na razini Hrvatske je u padu od 25 posto što su konačno dobre vijesti nakon puno godina provedbe programa, a nadamo se da će tako i ostati -  rekla je dr. Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo i predsjednica Lige protiv raka Požega.

Tradicionalnu akciju su uz ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Matu Matijevića, podržali i zamjenik županice Ferdinad Troha te gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić.

FOTO: Slavonski.hr