Alati za pristupačnost

Novosti

Camera Aurea ― završen fotonatječaj u kojem se predstavilo 10 požeških fotografa

Camera Aurea ― završen fotonatječaj u kojem se predstavilo 10 požeških fotografa

Kako bi popularizirala fotografiju kao umjetnost te s ciljem promocije zavičajnog umjetničkog stvaralaštva, Gradska knjižnica Požega u veljači 2023. godine raspisala je fotonatječaj Camera Aurea za punoljetne fotografe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji.
Ciljevi tog natječaja bili su popularizacija fotografije kao umjetnosti i poticanje kreativnog izražavanja, očuvanje i promicanje kreativnog identiteta te zavičajnog stvaralaštva, promocija fotografa s područja Požeško-slavonske županije te obogaćivanje kulturne ponude grada Požege Izložbenim programom Knjižnice.
Natječaj je trajao od 22. veljače do 15. svibnja 2023. godine. Nakon provedenog natječaja, vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora, Prosudbeno povjerenstvo imalo je zadatak odabrati najkvalitetnije radove jednog autora koji će se predstaviti na samostalnoj izložbi u okviru Izložbenog programa Gradske knjižnice Požega.
Pristiglo je ukupno deset fotografskih portfolija autora iz Požege, Pleternice, Velike, Kutjeva, Brestovca, Jakšića, Frkljevaca i Kaptola. Prema ocjenama Prosudbenog povjerenstva u sastavu Dijane Klarić, Aleksandre Šutalo i Inge Devčić, najkvalitetniji su radovi autorice Marije Mrkojević te je ona odabrana kao pobjednica ovog natječaja.
Knjižnica će organizirati i financirati samostalnu izložbu fotografija odabrane autorice koja će tijekom srpnja i kolovoza 2023. godine biti postavljena u Knjižnici u okviru Izložbenog programa. Izložba će se organizirati uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Svima prijavljenima Gradska knjižnica Požega zahvaljuje na sudjelovanju, a pobjednici čestita!