Alati za pristupačnost

Novosti

Festival domoljubne poezije „Dok nam živo srce bije“ - 26.svibnja, Gradska knjižnica Požega

Festival domoljubne poezije „Dok nam živo srce bije“ - 26.svibnja, Gradska knjižnica Požega

Palijativni tim LiPa organizator je projekta Festival domoljubne poezije „Dok nam živo srce bije“ koji za cilj ima poticanje domoljublja kao vrline i čuvanja vrijednosti proisteklih iz Domovinskog rata, prvi takav festival održan je prošle godine.

Festivalu je prethodio natječaj koji je raspisan i zaključen prošle godine te je imenovano povjerenstvo izvršilo vrednovanje pristiglih pjesama autora iz cijele domovine i izvan njenih granica. Članovi Povjerenstva su: prof. Vlatka Vasilj, prof. Gordana Grgić, dr.sc. Vladimir Lončarević. Na natječaj se javio 51 autor, a prijavljeno je 149 pjesama.

Termin održavanja Festivala je 26.5.2023. u Gradskoj knjižnici u Požegi s početkom u 18,00 sati kao prigodan događaj kojim Udruga LiPa želi obilježiti i uveličati Dan državnosti.

Projekt je realiziran uz potporu Požeško-slavonske županije kroz javni poziv za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju u 2023, a voditeljica projekta je Irena Kalan.

Udruge partneri u projektu:
UHDDR Požeško-slavonske županije
UDVDR Pakrac
UHDVDR Požeško-slavonske županije