Alati za pristupačnost

Novosti

Humanitarna akcija "Čaj za malog zmaja"

Humanitarna akcija "Čaj za malog zmaja"

Osmu godinu zaredom Udruga Humanum s ustanovama partnerima (Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Požega, Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Dom zdravlja PSŽ, Zavod za hitnu medicinu, Grad Požega) organizira javnozdravstvenu akciju “Čaj za malog zmaja”. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i polaznicima nižih razreda osnovne škole koja odrastaju u uvjetima siromaštva te korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Požega, kojima nisu dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja će im olakšati zdravstvene teškoće i ojačati imunitet.

Ove će godine, po završetku akcije, darove dobiti 75 najmlađih korisnika kojima se želi olakšati nadolazeće osjetljivo razdoblje, u ukupno 45 obitelji. Centralno mjesto prikupljanja donacija koje će trajati od 6. do 21. prosinca će biti Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Požega na adresi Županijska 16 te Gradska knjižnica Požega u Ulici Antuna Kanižlića.

Udruga Humanum otvorila je poseban podračun u svrhu prikupljanja novčanih sredstava koja će biti iskorištena za kupnju paketa za korisnike. Broj račun: IBAN HR 0223900011500262460, a otvoren je u Hrvatskoj poštanskoj banci.

U organizaciji udruge La Bella Vitta 15. prosinca održat će se humanitarna šetnja pod nazivom “Mali dar za pravu stvar” koja kreće od 12 sati u Parku pod gradom, a podjela paketića predviđena je za 22.12.2023. godine.

Foto: Slavonski.hr