Alati za pristupačnost

Novosti

Najavljena Škola plivanja na Gradskim bazenima Požega

Najavljena Škola plivanja na Gradskim bazenima Požega

Gradski bazeni u Požegi u razdoblju od 8. do 26. srpnja i ove godine mjesto su tradicionalne ljetne Škole plivanja Požeškog športskog saveza.

„Ove godine smo uz pomoć Grada Požege uspjeli bazen dovesti u puno bolju funkciju nego prošle godine. Bazen je obojan, promijenjene su svjećice u filterima i puno tih stvari za kvalitetu vode. Postavili smo ogradu oko bazena, objekt je doveden u stanje da se može kvalitetno koristiti.“ – izjavio je tajnik Saveza Željko Mitrović.

Alen Ivanović, voditelj Škole plivanja izjavio je kako su upisi potpuno transparentni i olakšani mogućnošću online upisa, koji se obavljaju po prvi put, a zainteresirani polaznici će se moći upisati putem linka na stranici Saveza od četvrtka, 20. lipnja od osam sati. Upisi su mogući za djecu i mlade u starosti od 4 do 15 godina (dijete mora imati navršene četiri godine). Škola plivanja će trajati tri tjedna, svakim radnim danom u dopodnevnim satima kroz tri smjene od 9 do 12 sati. Broj polaznika je ograničen na 510, a obuku će provoditi tim od osam kineziologa.

Škola plivanja za djecu s tjelesnim i intelektualnim teškoćama održat će se od 24.lipnja do 5. srpnja, a upisi su u ponedjeljak 24.lipnja od 9 do 10 sati na Gradskim bazenima. Predviđeno je 30 polaznika kroz 10 radnih dana u jutarnjoj smjeni od 10 do 11,30 sati.

Uz voditelja Alena Ivanovića, obuku vode kineziolozi Ana Pedić, Anton Čokrlić, Vlasta Krizmanić, Željko Bunčić, Vjekoslav Lojber, Albinko Bagarić i Ivan Antunović. Kao i svake godine, na kraju obuke bit će organizirana završna provjera i svečana dodjela diploma polaznicima. Kroz navedene dvije škole obuku plivanja proći će ukupno 540 polaznika.