Alati za pristupačnost

Novosti

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Požege

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Požege

Prošle godine u kalendar događaja Grada Požege, trajno je uvršteno obilježavanje Dana branitelja Grada Požega kako bismo odali počast i trajno sjećanje na osnivanje jedne od jedne od najstarijih postrojbi iz Domovinskog rata.  U mjestu Vidovci, 13. lipnja 1991. godine, postrojen je 63. samostalni bataljun Zbora narodne garde  profesionalne postrojbe koja je u jesen iste godine postala okosnica 123. požeške brigade Hrvatske vojske.

U organizaciji Grada Požege i Udruge ratnih veterana 63 A samostalne gardijske bojne, svečano će se obilježiti Dan hrvatskih branitelja Grada Požege i 32. godišnjica osnutka 63 A Samostalnog bataljuna zbora narodne garde i to uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade, 13. lipnja u 9.30 kada će se položiti vijenci i zapalit svijeće, a nakon čega slijedi misa u crkvi sv. Lovre.

Nakon toga slijedi polaganje vijenaca i svijeća u Vidovcima, na mjestu na kojemu je postrojena prva hrvatska vojna postrojba u ovome kraju, na stadionu Nogometnog kluba u te će u toj prigodi biti uručena odlikovanja pripadnicima postrojbe.

FOTO: Pavle Bucić