Alati za pristupačnost

Novosti

Održan znanstveni skup o Matku Peiću u Gradskoj knjižnici Požega

Održan znanstveni skup o Matku Peiću u Gradskoj knjižnici Požega

U organizaciji Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Gradskog muzeja Požega i Gradske knjižnice Požega danas je u požeškoj knjižnici održan znanstveni skup Povodom stote obljetnice rođenja akademika Matka Peića.
 
Na početku susreta sve je pozdravila u ime domaćina dr. sc. Snježana Jakobović, upraviteljica požeškog Zavoda HAZU-a i njezin voditelj akademik Milko Jakšić, a svoju potporu održavanja ovog skupa riječima pozdrava i podrške dali su gradonačelnik Požege prof. dr. Željko Glavić i dožupan Ferdinand Troha.
 
Iz Gradskog muzeja Požega svoje izlaganja imale su Ivana Domanović na temu „Arhivsko gradivo u ostavštini Matka Peića“, Lidija Španiček je govorila na temu „Likovna ostavština Matka Peića“, a Andreja Vojnić je izlagala na temu „Sin zemlje slavonske! Knjižnični dio ostavštine Matka Peića u Gradskom muzeju Požega“. Svoja izlaganja o Matku Peiću imali su još Milan Bešlić, Mirko Ćurić, Blanka Đimoti Zima, Melita Grgić , Amir Kapetanović, Kristina Lešić, Ariana Novina, Zdeslav Španiček, Vesna Vlašić i dr.
 
Izvor: Gradski muzej Požega