Alati za pristupačnost

Novosti

Održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća grada Požege

Održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća grada Požege

Aktivnosti koje je provelo Dječje gradsko vijeće u proteklom vremenu od kako je izabrano te novi Statut bili su tema održane sjednice, na kojoj je bilo sedam vijećnika i vijećnica, izabranih iz tri gradske osnovne škole uz voditeljicu Dječjeg gradskog vijeća Vlastu Jezerčić. Uvodnu riječ dobrodošlice vijećnicima uputila je pročelnica Upravnog odjela za samoupravu Ljiljana Bilen.

Kako je izvijestio Patrik Zima, predsjednik vijeća, krajem prošle godine Odbor za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora bio je domaćin zajedničke sjednice predstavnika djece iz cijele Hrvatske. Tom prigodom svim sudionicima koji dolaze iz dječjih vrtića, foruma i Nacionalnog foruma dječjeg vijeća Eurochilda Hrvatske i zastupnicima u Hrvatskom saboru predstavljen je grad Požega i aktivnosti Dječjeg vijeća. „Naglasili smo da je Požega ugodno mjesto za djecu i da se brine o poštivanju dječjih prava.“ , rekao je Zima. Naime, Grad Požega godinama unazad nosi epitet „Grad – prijatelj djece“.

Vijećnici Stjepan Ćališ i Marija Crnjac izvijestili su vijeće o sudjelovanju na regionalnom savjetovanju u sklopu projekta „Roditelj na zadatku“. Vijećnik Natan Ešegović predstavio je svoju ideju o izradi slikovnice o volontiranju, koja je jednoglasno usvojena. Gradonačelnica Ines Matković i predsjednik Patrik Zima sudionici su Nacionalnog foruma Eurochilda koji omogućuje djeci i mladima ostvarivanje prava na izražavanje vlastitog mišljenja i uvažavanje tih mišljenja na lokalnom, nacionalnom i europskom nivou. Kao zaključak sjednice, predsjednik Zima pozvao je vijećnike na radionicu o dječjim pravima koja će se održati u Društvu Naša djeca Požega u subotu, 6.srpnja.