Alati za pristupačnost

Novosti

Održana redovna godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Požege

Održana redovna godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Požege

Pod vodstvom predsjednice gospođe Kate Ronko, Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Grada Požege održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu u prostoru Vile „Stanišić“.

Skupštini je prethodilo polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u Požegi na Trgu 123. brigade u čemu su sudjelovali članovi Udruge, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević i predstavnici hrvatske vojske i policije.

U izvješću o radu za 2023. godinu, predsjednica gđa. Ronko je izjavila kako su nazočili svim događajima vezanim uz značajne obljetnice iz Domovinskog rata i posjetili bojišnice, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini. Naglašena je suradnja Udruge sa srodnim udrugama iz obje države. Posebno su se zahvalili Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji na potpori za njihov aktivni rad. Ovom prilikom donijet je plan i program aktivnosti za iduću godinu.

Poruka sa skupštine je: očuvati uspomenu na sinove i kćeri stradale u Domovinskom ratu sveta je dužnost, svjedočanstvo njihove žrtve i trajnog utjecaja koji su ostavili iza sebe. Kroz angažman Udruge, sjećanje na one koji su dali svoje živote ostaje živo, vodeći nas prema budućnosti izgrađenoj na temeljima sjećanja i jedinstva.