Alati za pristupačnost

Novosti

Održani Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Požegi

Održani Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Požegi

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u prostoru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi održani su Dani poslova.

Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerima tradicionalno organizira Dane poslova kako bi se nezaposlenim osobama, studentima i učenicima završnih razreda srednjih škola te ostalim zainteresiranima predstavili uspješni hrvatski poslodavci. Cilj Dana poslova je na jednom mjestu okupiti sve relevantne dionike na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskog gospodarstva.

Na Danu poslova u Požegi učenici Obrtničke škole i Poljoprivredno-prehrambene škole prezentirali su svoje praktične radove, predstavljen je i Studentski servis Studentskog centra, kao i Učenički servis, a održan je i Speed dating, odnosno kratki razgovori poslodavaca i posloprimaca.

Događaj su svojim dolaskom podržali ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, zamjenik gradonačelnika i dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Borislav Miličević, prodekan Fakulteta Berislav Andrlić i predstojnica HZZ Područnog ureda Požega Jasminka Antunović.

-Šanse za zaposlenje svih su velike, kroz ovaj način posredovanja mi kao Ministarstvo i Zavod za zapošljavanje aktivno sudjelujemo u svim procesima. Tako i na raspolaganju imamo Mjere aktivne politike zapošljavanja gdje kroz sufinanciranje potičemo njihovo zapošljavanje. U pokazateljima kod sezonskih poslova bilježimo pozitivne trendove, sezona je sve duža i duža, a time i njihovo zaposlenje. Kroz taj vid zapošljavanja i kroz novi institut stalnog sezonca na neodređeno radno vrijeme, što smo uspostavili kroz novi Zakon o radu, oni praktički mogu raditi cijele godine. – rekao je Luka Čirko, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje.

Pozitivni trendovi vidljivi su i na području Požeško-slavonske županije koja također bilježi porast broja radnih mjesta, rekla je županica Antonija Jozić.

Dani poslova još su jedan u nizu projekata u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim se želi uspješno povezati poslodavce i potencijalne zaposlenike, a sve s ciljem jačanja hrvatskog gospodarstva.

Foto RVA