Alati za pristupačnost

Novosti

Požega: Odana počasti uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Požega: Odana počasti uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Hrvatska sutra, 18. studenoga, obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Za sjećanje na taj dan i na sve one kojih više nema među nama, a dali su svoj doprinos da bismo imali slobodnu, suverenu i neovisnu Hrvatsku, dan uoči ovog velikog državnog praznika položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade.

Vijenac su položili koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Požeško-slavonske županije na čelu s požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić, predstavnici Grada Požege na čelu s gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem, čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, Vojarna 123. brigade, dočasnička škola Damir Tomljanović Gavran, Bojna za obuku dragovoljnih ročnika, Policijska uprava požeško–slavonska, Područni odsjek za poslove obrane Požega te Područna jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja Požega, Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice, te Županijski odbor Socijaldemokratske partije.

Prigodom Dana sjećanja, 17. listopada u 18:30 sati u Katedrali sv. Terezije Avilske, služit će se euharistijsko slavlje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje te sve žrtve Domovinskog rata.