Alati za pristupačnost

Novosti

Prijem branitelja kod gradonačelnika

Prijem branitelja kod gradonačelnika

U Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Željka Glavića i pročelnice  Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maje Petrović s braniteljima, predsjednikom Udruge veterana Domovinskog rata Krešimirom Pavelićem i predstavnicima Kluba visokih časnika i generala 123. brigade Hrvatske vojske Zdenkom Farkašem, Željkom Kalićem, Željkom Samardžijom, Ivanom Del Vechijem, Ivicom Mikulićem i Ivanom Vukasom.

Na sastanku se raspravljalo o temama od zajedničkog interesa, prije svega o koordinaciji aktivnosti koje imaju za cilj čuvanje uspomene na poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, promicanje istine  o  Domovinskom ratu s posebnim naglaskom na sjajni ratni put slavne 123. brigade HV-e. Tako su razgovorom dominirale teme o obilježavanju važnih datuma iz Domovinskog rata i mogućnostima obostranog doprinosa kvalitetnijem i svečanijem sadržaju istih, a branitelje je posebno zanimala mogućnost uspostave memorijalnog muzejskog prostora kao dijela  stalnog postava Gradskog muzeja Požega, što je propušteno učiniti kod izrade projektne dokumentacije i prijave projekta rekonstrukcije, dogradnje i opremanja muzeja. Gradonačelnik je predložio da stručni tim  Gradskog muzeja u suradnji s braniteljima izradi prijedlog, a na sebe je preuzeo obvezu osigurati odgovarajući prostor kako bi se cjelovito rješenje i prostora i postava predložilo Gradskom vijeću na usvajanje.

Razgovaralo se i o Danu branitelja Grada Požege, načinu i sadržaju obilježavanja s posebnim naglaskom na potrebu da se svečanim obilježavanjem toga datuma s jedne strane sačuva uspomena na korijene slavne 123. brigade HV-e, a s druge uključivanjem svih branitelja Grada Požege bez obzira kojoj su postrojbi pripadali promiče jedinstvo braniteljske populacije.