Alati za pristupačnost

Novosti

Svjetski dan kastracije pasa i mačaka

Svjetski dan kastracije pasa i mačaka

Ove godine svjetski dan kastracije pasa i mačaka obilježava se 28.02.2023. Grad Požega na području grada sufinancira sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom te je za tu svrhu u gradskom proračunu u 2023. godini predviđen iznos od 11.945,00 EUR.

U svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kao i osiguranja učinkovite skrbi za napuštene životinje, Grad Požega nastavio je program sufinanciranja sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom. Kastracija pasa i mačaka je najsigurniji način na koji vlasnici kućnih ljubimaca mogu spriječiti neželjeno parenje svojih ljubimaca i na taj način izbjeći probleme koji nastanu kada se dogodi neplanirano i neželjeno potomstvo kojem treba naći novi dom, stoga pozivamo naše sugrađane da podrže ovaj program Grada Požege i na taj način ispoštuju obavezu kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca, propisanu Zakonom o zaštiti životinja.

KOJI_SU_RAZLOZI_ZA_KASTRACIJU_LETAK_OPCENITI_100X210_MM_1.jpg        KOJI_SU_RAZLOZI_ZA_KASTRACIJU_LETAK_OPCENITI_100X210_MM_2.jpg