Alati za pristupačnost

Novosti

Valentinovo za sve koji slave pet i više desetljeća braka

Valentinovo za sve koji slave pet i više desetljeća braka

Više od 90 parova s 50 i više godina bračnog života odazvalo se na tradicionalnu proslavu Valentinova u organizaciji Grada Požege. Po dolasku, prigodnim riječima pozdravio ih je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, čestitavši im na njihovoj ljubavi.

- Danas mladi ljudi teško mogu pojmiti te vrijednosti koje vi svjedočite pedeset i više godina. Nijedno društvo neće biti uspješno ako ne sačuva tu temeljnu gradivnu jedinicu - obitelj. Možemo se truditi ostvariti velike gospodarske i tehnološke napretke, međutim, ako ne sačuvamo obitelj, nećemo izgraditi uspješno društvo. Svima vam zahvaljujem što ste danas došli s nama proslaviti temeljne vrijednosti društva, kako bi mi te vrijednost mogli prenijeti na mlađe generacije koje dolaze. - poručio je zamjenik Miličević.

U ime Požeško – slavonske županije, okupljene je pozdravio zamjenik županice Ferdinand Troha, a prigodnim riječima obratila se i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović. Za ugodne note i veselo raspoloženje, baš kao na plesnjacima iz njihove mladosti pobrinuo se TS De Gotho.

Valentino kao blagdan zaljubljenih koji najviše obilježavaju mladi, ali ovaj statistički prosjek zasigurno mijenjanju stariji Požežani, susretom onih koji su proslavili svoj „Zlatni pir". U današnje vrijeme, kad se smanjuje broj sklopljenih brakova, a skraćuje i prosječno trajanje bračne zajednice, pola stoljeća braka je brojka koja izaziva poštovanje.

Grad Požega ove je godine novčano darivao ukupno 197 parova, od kojih se njih 95 družilo na prijemu u svečanoj dvorani Gloria.